EK 2016 voetbal Speelschema: Manaus

De stad Manaus is de thuisbasis voor meerdere voetbalclubs in de staat Amazonas en heeft daardoor verschillende rivaliteiten. Nacional Futebol Clube houdt het record voor de meeste landstitels, maar de laatste jaren trekt São Raimundo Esporte Clube zijn nationale aandacht door de goede prestaties in de Copa do Brasil. Andere traditionele kanshebbers zijn Atletico Rio Negro Clube, Nacional Fast Club en Amerika Futebol Clube.

Het Vivaldo Lima stadion, ook wel bekend als Vivaldão, is het belangrijkste voetbalstadion in Amazonas en is sinds de opening op 5 april 1970 gastheer van de landelijke beslissingswedstrijden. Tijdens de opening was het Braziliaanse nationale team daar een paar dagen voor de reis naar het Wereldkampioenschappen in Mexico. Brazilië versloeg een Amazonas team met 4-1 in een wedstrijd die werd bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders zoals de toenmalige voorzitter van de FIFA Stanley Rous.
Voor de komende Wereldkampioenschappen zal het Vivaldão stadion tot één van de mooiste stadions in Brazilië worden omgebouwd en wordt de Arena Amazônia met 42.618 zitplaatsen.

Kijk hier voor meer info: speelschema EK 2016